1 de cada 10 persones amb TCA és home. Pots veure l’espot a Canal Youtube FITA Fundación

El número d‘homes afectats per TCA es situa al voltant del 8-10% del total. En edats preadolescents, 11-13 anys, hi ha un 25-30% d’incidència de la malaltia.

En la pràctica els símptomes dels trastorns alimentaris en els homes és molt similar al de les dones, però destaquen els següents aspectes:

  • Els homes amb anorèxia són més obsessius que les dones, tendint a la intelectualització, perfeccionisme i rigidesa.
  • Hi ha major tendència als furts compulsius i un estrés efectiu més elevat.
  • És més freqüent que hi hagi antecedents de sobrepès, tant en els propis malalts com en els familiars.
  • Major somatització, comorbiditat psiquiàtrica, així com una major presència de  trastorns afectius entre els familiars.
  • Us aspecte rellevant es relaciona amb la hiperactivitat, s’ha comprovat la presència d’una hiperactivitat exagerada, arribant fins a l’extenuació com a mecanisme de control de pes. Sovint es relaciona amb el culturisme, l’afició desmesurada pel gimnàs, la preocupació pel cos, el desenvolupament dels músculs i el modelatge de la figura.
  • Els homes amb TCA poden manifestar dificultats per sentir i expressar les seves emocions o comunicar els seus sentiments en tot el que es relaciona amb l’àrea sexual.

L’esport és una eina indispensable per a aconseguir una vida saludable i activa. La pràctica desmesurada i l’abús de l’exercici físic com a mecanisme de control de pes i desconnexió de les pròpies emocions i preocupacions poden desencadenar en una malaltia i un perjudici per la pròpia salut.

El segon espot es desenvolupa en el context esportiu i fa referència a la necessitat de fer de l’esport una activitat saludable i a la importància de comunicar-nos i compartir les nostres preocupacions amb amics i companys fugint d’estereotips físics o de gènere.

Aquí pots veure les fotografies  i el  Making of del rodatge!

 

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.